ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,026 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 38,981 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Thailand geplaagd door Aziatische tijgermug

Geplaatst op 27 juni 2017 19:54 door thailandtotaal

Toenemend risico op dengue.

De Aziatische tijgermug is vooral te herkennen aan het zwarte lichaam met opvallende witte strepen op met name de poten.Ga je op reis naar Thailand, dan moet je dit jaar extra voorzorgsmaatregelen nemen tegen muggen. Het land heeft namelijk een toename van de gevallen van dengue, ook bekend als knokkelkoorts, gemeld. Volgens het Duitse Center for Travel Medicine (CRM) zijn er in de provincie Chiang Mai dit jaar al 136.000 gevallen van knokkelkoorts gemeld. Dat is het hoogste niveau in 20 jaar.

Dengue wordt overgedragen door de Aziatische tijgermug, een muggensoort dat het meest overdag actief is. Niet alleen Thailand maar ook de andere landen in zuidoostelijk Azië worden momenteel sterk geplaagd door de tijgermug. Hoewel er het hele jaar door een risico van infectie bestaat, is het grootste risico in de maanden juli en augustus.

Bescherm jezelf met DEET.

Het belangrijkste symptoom van knokkelkoorts is een hoge koorts gespaard met griepachtige symptomen. De meeste gezonde mensen zullen hiervan echter snel op eigen kracht herstellen.

Er bestaat tegen dengue geen inenting. Je zult jezelf daarom moeten beschermen met insectenwerende middelen. Het meest effectief zijn de middelen waarin DEET (diethyltoluamide) is toegevoegd. In een klein aantal gevallen kan DEET echter bijwerkingen teweegbrengen, zoals huiduitslag, cardiovasculaire problemen en ademhalingsproblemen. Raadpleeg even je huisarts over de mogelijke risico’s.

Wil je meer weten over voorzorgsmaatregelen tegen muggen? Lees dan verder op onze informatiepagina ‘Malaria en muggen in Thailand’.

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Start » Berichten » Thailand geplaagd door Aziatische tijgermug
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.