ThailandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 baht = 0,026 euro
NederlandTijd:    Temperatuur: graden   Koers: 1 euro = 37,869 baht

Thailand, het land van mogelijkheden!

De grootste website met alles over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Meer informatie


Wat is er te doen en te beleven in Krabi?

Geplaatst op 15 november 2012 11:53 door thailandtotaal

Railay is de meest populaire plek van Krabi.

De provincie Krabi ligt in het zuiden van Thailand en is gelegen aan de Andaman zee. De afstand tot Bangkok bedraagt ruim 800 km. Krabi heeft tal van plaatsen om te bezoeken en dingen te doen.

De meest populaire plaats van Krabi is Railay, met zijn prachtige kalkstenen rotsen en geweldige stranden. Railay is alleen per longtail boat te bereiken, hetzij van Krabi town of Ao Nang. Je vindt in Railay tal van accommodaties maar in het hoogseizoen is alles bezet. Je kunt ook gemakkelijk een dagtocht maken naar Railay. Neem dan de longtail boat in Ao Nang, dat is namelijk veel dichter bij Railay dan Krabi town.

Huur een boot en bezoek de eilanden in de Andaman zee.

Hoewel het in het hoogseizoen druk is in Krabi is het vrij eenvoudig om voor een boot te huren. Leuk en interessant om dan tijdens je boottocht te bezoeken zijn Tup Island, Chicken Island, Poda Island en Phra Nang Cave. Breng ook een bezoek aan de Phi Phi eilanden en als je de tijd hebt is het leuk om hier een paar dagen te verblijven.

Maak ook tijd om te kajakken naar de verborgen lagune van Hong Island, gelegen 25 km ten noordwesten van Ao Nang.

Tiger Cave Temple in Krabi Town.

Als je in Krabi town bent breng dan ook een bezoek aan de Tiger Cave Temple (Wat Tham Suea). Deze prachtige Boeddhistische tempel ligt op slechts 5 km van het centrum van de stad. Vanuit een pagode, welke is gelegen op een heuveltop, heb je een indrukwekkend uitzicht over het omliggende landschap en de Andaman zee. Om op de pagode te komen dien je wel eerst ruim 1.200 treden te nemen. De Tiger Cave Temple staat bekend als een centrum voor meditatie.

Andere hoogtepunten van Krabi.

Andere hoogtepunten in Krabi zijn Than Bok Khorani National Park met zijn smaragdgroene zwemvijver, warmwaterbronnen en watervallen in Khao Phra Bang Khram Nature Reserve en de prehistorische grotschilderingen in Ao Luk. Je kunt ook een bezoek brengen aan het grote en grotendeels ongerepte eiland Koh Lanta. Het is ook mogelijk om hier een aantal dagen te verblijven.

 

 

 

 


Reageren

*


Passende informatie bij : Start » Berichten » Wat is er te doen en te beleven in Krabi?
Thailand

ThailandTotaal bevat alle informatie over Thailand. Voor elke pagina worden het meest relevante nieuws en forumberichten getoond om jou een nog betere Thailand-beleving te laten voelen.